Apua lapsille ja nuorille

Nuortennetti (MLL)

https://www.nuortennetti.fi/

Nuortennetti on Mannerheimin Lastensuojeluliiton nuorisotyön nettisivu. Mannerheimin Lastensuojeluliiton nuorisotyön toimintoja ovat mm. Lasten ja nuorten puhelin, nettikirjepalvelu ja chat.

Lasten ja nuorten puhelin

p. 116 111 (puhelu on maksuton)
ma–pe klo 14–20
la–su klo 17–20

Nuorten turvatalo (SPR)

https://www.punainenristi.fi/hae-tukea-ja-apua/nuorten-turvatalosta

Jos nuori tarvitsee apua elämäntilanteen selvittämiseen, tai kotona tai muualla on hankalia asioita, joihin toivoo muutosta, nuorten turvatalo voi auttaa.

Kaikilta turvataloilta saa tukea ja apua arkipäivinä vuorokauden ympäri ja viikonloppuna ilta- ja yöaikaan. Tilapäinen majoitus on avoinna nuorille joka päivä klo 17–10.

Espoo puh. 09 8195 5360
Läkkisepänkuja 2 A 14, 02650 Espoo
turvatalo.espoo(Ät - merkki)punainenristi.fi

Sekasin-chat

https://sekasin247.fi/

Sekasin-chat on valtakunnallinen, laajasti avoinna oleva keskustelupalvelu, joka tukee mielen hyvinvointia ja mielenterveyden ongelmista selviämistä. Chat luo toivoa jokaiselle nuorelle ja auttaa ratkomaan mieltä painavia ongelmia. Chat on auki vuoden jokaisena päivänä: Maanantaista perjantaihin klo 09–24 sekä lauantaina ja sunnuntaina 15–24.

Nuorten kriisipiste

https://www.helsinkimissio.fi/nuorten-kriisipiste

Kriisipiste tarjoaa maksutonta ja luottamuksellista keskusteluapua kriisityöntekijän kanssa 12–29-vuotiaille nuorille, aikuisille, pareille ja nuorten perheille. Nuorten kriisipisteeseen päästäkseen ei tarvita lähetettä tai diagnoosia, eikä nuoren tarvitse olla helsinkiläinen. Ammattiauttajien kanssa voi puhua mistä tahansa itselle tärkeästä aiheesta.

Nuorten mielenterveystalo

www.mielenterveystalo.fi/nuoret

Luotettavaa tietoa, omahoito-ohjelmia ja palveluohjausta nuorten päihde- ja mielenterveysasioihin.

Nuortenelämä.fi

https://www.nuortenelama.fi/

Tietoa, neuvontaa sekä valtakunnallisia tuki- ja kriisipalveluiden yhteystietoja nuorille.

Espoon kaupunki / Nuorisopoliklinikka (Nupoli)

https://www.espoo.fi/fi/toimipisteet/64142

Tarjoaa 13–22-vuotiaille nuorille ja heidän perheilleen arviota, ohjausta ja apua elämän pulmatilanteisiin. Tukea ja keskusteluapua tarjotaan mielenterveyteen, päihteiden käyttöön, pelaamiseen ja vapaa-ajan käyttöön liittyvissä asioissa. Myös nuorten vanhemmat voivat kysyä nupolista neuvoja. Keskustelut ja tapaamiset ovat luottamuksellisia ja maksuttomia.

Tukinet

https://tukinet.net/

Tukinetistä löydät palveluita, joiden tarkoituksena on ihmisen auttaminen, tuen tarjoaminen sitä tarvitseville ja kokemusten jakaminen.