20.12. Lukuhetki ja valokuvanäyttely

Valokuvaaja Carmen Tomas vierailee ke 20.12. klo 10–11 perhekahvilassa. Hän lukee muutaman tarinan Lapset aikasillalla -teoksestaan ja tutustuttaa perheet Palvelutorin Kohtaamossa esillä olevaan Pienten sankareiden aikamatka -valokuvanäyttelyyn.

Lapset aikasillalla -kirja

Lapset aikasillalla -kirjassa kohtaavat nykypäivän lapset ja entiset evakkolapset Karjalasta, Porkkalasta ja Lapista, Ruotsiin lähetetyt sotalapset, pikkulotat ja sotilaspojat. Kirja sisältää 32 kaunokirjallista tositarinaa sota-ajoilta ja 92 nykylasten valokuvaa sota-ajan lavasteissa. Mukana ovat tarinat mm. entisen puolustusministerin Elisabeth Rehnin ja Eeva Tapion lapsuudesta. Lapset aikasillalla on tarkoitettu koko perheelle tai ryhmille. Kirja toimii ääneen luettuna yhteisissä lukuhetkissä keskustelun herättäjänä lasten selviämiskeinoista ja sodista yleensä. Kirjan tavoite on kasvatuksellinen ja yhteiskunnallinen. Se välittää perinnetietoa ja yhdistää sukupolvia ja kulttuureita. Kirja on nykyaikaisen interaktiivinen.

Kirjan Facebook-sivulle ja blogiin tulee interaktiivisia seikkailuja ja tehtäviä lukijoille:

https://www.facebook.com/Kirja-Lapset-aikasillalla-111657952794390/

http://lapsetaikasillalla.blogspot.fi/

Pienten sankareiden aikamatka -valokuvanäyttely

Ison Omenan Palvelutorin kulttuuritila Kohtaamossa on valokuvaaja Carmen Tomasin Pienten sankareiden valokuvanäyttely 11.–22.12.

Valokuvat on kuvattu suomalaisten tunnettujen taiteilijoiden museoissa: Hvitträskissä, Sibeliuksen syntymäkodissa, Runebergin kodissa, Gallen-Kallelan museossa ja Talomuseo Glimsissä. Valokuvatut lapset ovat eläytyneet suomalaisten tunnettujen taiteilijoiden rooleihin ja oppineet samalla Suomen kulttuurista.

Carmen Tomasin näyttely ja kirja ovat mukana Suomi 100 -tapahtumatarjonnassa.