Perhe- ja lähisuhdeväkivalta

Ensi- ja turvakotien liitto

https://ensijaturvakotienliitto.fi/

Kun arki ei suju tai perheessä on väkivaltaa, päihteitä tai vanhemmat eroavat.

Suomen turvakodit

https://thl.fi/fi/palvelut-ja-asiointi/valtion-sosiaali-ja-terveydenhuollon-erityispalvelut/turvakotipalvelut/turvakodit

Yhteystiedot turvakoteihin

Pääkaupungin turvakoti ry, Pellas (Espoo)
Kuninkaantie 40 A, 02940 Espoo
Puh. 040 457 3840 

Turvakoti Mona https://monikanaiset.fi/

Puhelin 045 639 6274 on aina avoinna 24 h

Voit päästä Turvakoti Monaan, jos kodissasi tai lähiyhteisössäsi on vaarallista olla väkivallan takia. Apua saa useilla eri kielillä, joita ovat albania, bulgaria, englanti, espanja, italia, mari, ruotsi, saksa, suomi, thai, venäjä ja viro. Sinulla on mahdollisuus saada myös tulkkausapua.Osoite on salainen.

Kriisikeskus Monikan auttava puhelin 0800 05058 on avoinna maanantaista perjantaihin kello 9–16. Puhelimeen vastaavat Kriisikeskuksen kriisityöntekijät. Auttavapuhelin on tarkoitettu väkivaltaa tai sen uhkaa kokeneille maahanmuuttajataustaisille naisille.

Suvanto ry

https://www.suvantory.fi/

Suvanto toimii turvallisen vanhuuden puolesta. Toiminnan tarkoituksena on ikääntyneisiin kohdistuvan kaltoinkohtelun, hyväksikäytön ja väkivallan ehkäiseminen. Suvanto-linja p. 0800-06776. Valtakunnallinen ja maksuton auttava puhelin päivystää tiistaisin klo 13–15

Nollalinja

https://www.nollalinja.fi/

Nollalinja lähisuhdeväkivallalle ja naisiin kohdistuvalle väkivallalle.

Rikosuhripäivystys

https://www.riku.fi/

Sinulle tai läheisellesi, joka on rikoksen uhri.

Raiskauskriisikeskus Tukinainen

https://tukinainen.fi/

Raiskauskriisikeskus Tukinainen antaa tukea, apua ja neuvontaa seksuaalirikosten uhreille, heidän läheisilleen ja uhrien parissa työskenteleville.

Lyömätön linja Espoossa ry

https://www.lyomatonlinja.fi/fi/

Tarkoitettu pääosin miehille, jotka ovat käyttäneet tai pelkäävät käyttävänsä väkivaltaa perheessään tai muussa lähisuhteessaan.

Lyömätön tie – Väkivallan katkaisuohjelma.

Espoon kaupunki

https://www.espoo.fi/omatila

Omatila on tarkoitettu lähisuhdeväkivaltaa kohdanneille, väkivaltaisissa kodeissa eläville tai lähisuhdeväkivaltaa pelkääville espoolaisille.